Update PAS: Meer ruimte voor agrarische bedrijven

Door een actualisatie van het rekenprogramma Aerius is er vanaf 15 december 2015 meer ontwikkelingsruimte ontstaan voor agrarische bedrijven. Voor 15 december 2015 was voor diverse Natura 2000-gebieden de ontwikkelingsruimte op. Hierdoor was het vaak niet meer mogelijk een PAS-melding in te dienen of een NBW-vergunning te krijgen. Nu zijn die mogelijkheden er wel weer.

Om ontwikkelingsruimte te creëren in Aerius heeft de overheid twee zaken gedaan: de ruimte die ontstaat doordat veehouderijbedrijven stoppen is in het rekensysteem gebracht. Ook zijn dubbele PAS-meldingen verwijderd.

Nu aanvragen
Doordat er weer ontwikkelingsruimte voor handen is, kan dit betekenen dat u voor uw bedrijf (alsnog) een Natuurbeschermingswetvergunning kunt krijgen of een melding kunt doen. Ons advies is om hier niet te lang mee te wachten, want dan bestaat de kans dat de pot met ontwikkelingsruimte weer leeg is. Neemt u daarom gerust contact op met een van onze adviseurs. U kunt ze bereiken via telefoonnummer 0342-474255 (Barneveld) of 0544-379737 (Lichtenvoorde).

Programmatische Aanpak Stikstof; onze eerste ervaringen
Wilt u meer informatie over de PAS en onze ervaringen daarmee? Lees dan: Onze eerste ervaringen met de PAS

Terug naar nieuws
Nieuws
Meer nieuws