Realisatie mueslifabriek Gebr. Fuite

Veevoederbedrijf Gebr. Fuite in Genemuiden is volop bezig met het realiseren van een nieuwe mueslifabriek in Genemuiden. De komende tijd zullen wij u op de  hoogte houden van de vorderingen van de bouwwerkzaamheden.

Bijzondere funderingstechniek
De afgelopen tijd is de fundering voor de nieuwe fabriek aangebracht. Dit is gedaan door toepassing van een DPA schroefpaal door VROOM funderingstechnieken. Een DPA paal (Drilling Push Aside) is in de grond gemaakte paal waarbij een buis de grond in gedraaid wordt.  Als de buis op diepte is wordt er een wapeningskorf in de buis geplaatst. Daarna wordt de buis met beton gevuld en al retour draaiend wordt de buis weer verwijderd. De punt blijft achter in de grond. Door deze methode zijn hoge paaldraagvermogens te realiseren.

Het voordeel van de paal is dat er geen grond vrij komt. Daarnaast is de installatie trillingsarm. Dat is erg belangrijk in deze situatie, omdat de productieprocessen in de fabrieken in de omgeving op deze manier geen hinder ondervinden van het installeren van de palen. Een paar technische feitjes: de fundering zal uiteindelijk bestaan uit 72 palen met een diameter van 410 mm en 162 palen met een diameter van 510 mm. Deze palen hebben een draagvermogen van meer dan 200 ton per stuk en hebben een lengte van is ca. 16 meter. In deze video is de funderingstechniek te zien.

De engineeringswerkzaamheden voor de fundering zijn gemaakt door IBT Veenendaal. www.bouwtechniek.nl

 

 

Terug naar nieuws
Nieuws
Meer nieuws