Familie Evers bouwt woning na sloop varkenshouderij

Het slopen van een varkenshouderij om ruimte te creëren voor twee bouwkavels aan de Terpweg in Putten. Deze functieverandering en bestemmingsplanprocedure heeft VanWestreenen begeleid. Vervolgens is ook de aanvraag bouwvergunning door VanWestreenen opgepakt. Een proces dat de nodige inspanningen kostte voor adviseur Theo van den Brink van VanWestreenen. “We hebben alle randen qua bouwmogelijkheden opgezocht, bijvoorbeeld ten aanzien van de entree van de woning, de maximaal te bebouwen vierkante meters en de maximale bouwhoogte.” Op één van de bouwkavels heeft de familie Evers inmiddels een woning gerealiseerd. Theo van den Brink: “Zij woonden aan de overkant en konden lopend verhuizen.”

“Dat klopt”, vertelt Elly Evers-ter Beek, “in het verleden woonden wij schuin aan de overkant. Maar lopend verhuizen was er niet bij. We hebben eerst de bouwkavel gekocht en toen wij ons eigen huis goed konden verkopen, hebben we dat gedaan. Vervolgens woonden we een jaar in een huurhuis en ‘kampeerden’ tien maanden in een stacaravan op de bouwplaats. Sinds de kerst wonen we in ons nieuwe huis en dat heeft onze verwachtingen overtroffen. De glazen pui in de voorgevel geeft mooi licht in de ruime eetkeuken, de bijkeuken en de serre bieden veel extra ruimte. We zijn superblij met het resultaat.” De woning is gebouwd met duurzame bouwmaterialen en voorzien van zonnepanelen. De verwarming is nog een traditionele cv-ketel, maar alle voorbereidingen voor het plaatsen van een duurzamer installatie zijn al in de bouw meegenomen.

Goede match
Blij is de familie Evers met de dienstverlening van VanWestreenen. Elly: “De verkoper van de kavel deed zaken met VanWestreenen. We hebben toen een oriënterend gesprek gehad met de Theo van den Brink. Ik ben gevoelig voor een goede match en die was er. Het contact was meteen erg leuk.” Van het één kwam vervolgens het ander. “Ze hebben naast de sloopvergunning ook de bouwvergunning en de vergunning voor de toegangspoort verzorgd.” VanWestreenen tekende ook de woning van de familie Evers. 

Vergunningsvrij
“Ze doen hun werk geweldig”, zegt Elly lovend als we vragen of ze tevreden is over VanWestreenen. “Ze hebben enorm veel kennis van het buitengebied, weten wat er wel en niet mag. Dat is echt hun expertise. Wij hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt. We hebben vergunningsvrij een serre en bijkeuken aangebouwd omdat VanWestreenen wist dat dit mocht. Kijk, een kennis heeft alles zelf geregeld. Die heeft minder voor elkaar gekregen en liep tegen veel meer weerstand aan bij de gemeente.”

Terug naar referenties

VanWestreenen heeft in dit project de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Begeleiding en coördinatie bij het wijzigen van het bestemmingsplan
  • Het verzorgen van de aanvraag voor de Omgevingsvergunning bouw incl. tekeningen